top of page

REHABILITACIÓ DE LA FÀBRICA GIBERT I JUNYENT "L'ELECTRA"

C/ Pantà. Terrassa.

  • Promotor: IMVIVSA

  • Autors:

  • Francesc Bacardit i Segués

  • Jaume Armengol i Clotet

  • Josep Moran (Arquitecte Tècnic)

  • Final d’Obra: 2000

  • Sup. construïda: 1.861,45 m2

  • 1r Premi 2ª Biennal d'Arquitectura del Vallès. 2003

 

L’edifici es caracteritza pel seu espai central, a doble alçada i cobert a dues aigües, amb una gran claraboia longitudinal. Rodejant aquest espai buit hi ha dues plantes cobertes amb volta a la catalana. Una estructura de pilars i jàsseres de ferro circumda l’espai buit central, suportant l’edifici i un gran pont-grua avui desaparegut.

La nostra intervenció és una nova lectura d’aquest espai que ha estat congelat des de la fi del seu ús. La intervenció es concentra en la formalització de la pell de l’espai interior que ha de donar, per una banda diferents nivells de privacitat a les caixes habitades que centrifuguen l’espai buit i ha d’aconseguir convertir l’espai central en un lloc col·lectiu.

L’espai central s’ha tractat com una plaça porticada amb una part ajardinada amb plantació d’arbres i una part pavimentada per pas de vianants i vehicles.bottom of page