XALET SOCIAL DE L'ATLÈTIC TERRASSA HOCKEY CLUB (ATHC)

Carretera Castellar, km.20,300. Terrassa.

1/5

 

  • Promotor: Atlètic Terrassa Hockey Club (ATHC)

  • Autors:

    • Jaume Armengol i Clotet

    • Xavier Vancells i Guerin (XV Arquitectura)

  • Col·laboradors:

    • Josep Florència (Estructura)

    • Gustavo Crespo (Instal·lacions)

    • Ambsol (Energia Solar)

    • Sepisa (Urbanització)

  • Final d’Obra: 2009

  • Sup. construïda: 1.930 m2

  • Pressupost: 1.445.950 euros

  • Fotografia: Jordi Bernadó

L’edifici preexistent, una antiga construcció del 1952, es caracteritza per estar situat entremig d’una pineda consolidada que genera un agradable microclima on s’han anat desenvolupant les seves activitats. Immediatament annex a l’edifici se situa el camp d’hockey principal del club, creant una intensa interacció d’esdeveniments. 


La construcció preexistent es composa de dos volums construïts en dos moments diferents: un primer en forma d’U que conté l’àrea de bar-restaurant i genera un espai públic exterior en forma d’era i un segon volum hexagonal de geometria inclusiva que conté diverses sales de reunió i oficines. 


La intervenció sobre l’edifici es realitza en base a tres estratègies projectuals: 


1.Substracció: El buidat de dependències a l’interior de l’edifici existent genera un nou espai buit de característiques indeterminades que es converteix en un espai social més ampli. 


2.Interacció: Entorn l’espai central buidat es desenvolupa una nova construcció perimetral on es disposen les noves dependències. Aquestes el qualifiquen i alhora multipliquen les possibilitats programàtiques del conjunt.

 
3.Connexió: La inserció d’una rampa interior entre els dos volums existents activa les connexions de l’edifici amb l’entorn i amb la coberta perimetral. Aquesta s’ estén envers el camp d’hockey generant una terrassa – umbracle que ofereix una vista panoràmica de les instal·lacions alhora que es converteix en un lloc ideal per seguir la competició. 


La nova construcció perimetral es disposa en el solar amb la màxima atenció als arbres existents: una casa entre els pins.

 
Els elements bàsics a partir dels quals s’ha desenvolupat el projecte i la construcció de l’edifici són el vidre, la llum i els arbres existents, tots tres amb el mateix grau d’importància. Només a partir de la seva interacció es pot llegir el resultat final.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

secretaria@bammp.com

Tots els drets reservats.

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Negro Lugares Google Icono