top of page

POLIESPORTIU CAN PARELLADA

C/ Europa. Terrassa

 • Promotor: Diputació de Barcelona

 • Autors:

 • Jaume Armengol i Clotet

 • Col·laboradors:

 • Josep Florència (Estructura)

 • Xavier Roca (Enginyeria)

 • Josep Malgosa i Morera (Arquitecte Tècnic)

 • Xavier Delgado i Ferrer (Arquitecte Tècnic - SiS)

 • Final d’Obra: 2005

 • Superfície edificació: 1.559 m2

 • Pressupost: 610.076 euros

 

El projecte s’emmarca dins el programa de millora de les instal·lacions esportives de barri de l’Ajuntament de Terrassa.

El criteri fonamental de partida és generar un mètode d’actuació flexible transportable a cada emplaçament mitjançant sistemes de baix cost assumibles per fases en el temps i que des d’una pista poliesportiva bàsica descoberta es pugui arribar a conformar un pavelló cobert amb prestacions esportives “indoor” completes. Així la construcció de l’àrea de joc, cobriment-tancament i condicionament són etapes independents on l’ús de l’edifici és compatible.

Es contempla la construcció de la pista o àrea de joc, els vestidors, accessos, serveis magatzem, àrea d’espectadors, el cobriment i el tancament parcial de l’espai esportiu. El projecte pretén distribuir el programa de necessitats de la forma més compacta possible, és a dir, amb el mínim número de metres quadrats construïts, i també aconseguir els nivells màxims de seguretat, confort, funcionalitat, fàcil manteniment i rendibilitat. La formulació del projecte com un procés obert que es va completant en el temps és determinant alhora d’escollir els sistemes constructius i les solucions projectuals, de manera que la formalització esdevé un resultat més que una imatge de partida.

Els elements en sec, la prefabricació, els sistemes industrialitzats, el tractament de la llum natural a través de la pell, els paraments transparents, translúcids i reflectants conformaran una arquitectura lleugera que contrasta amb la volumetria contundent, habitual en aquesta tipologia d’edificis.

L’Edifici vol, d’altra banda, apropar-se als seus usuaris potencials, vol interactuar amb el seu entorn; així, per la banda de l’escola el sòcol esdevé una gran pissarra, en el Camp de Futbol es suport de la publicitat estàtica i en el carrer Amèrica un mural artístic de les cultures urbanes contemporànies es conforma com a teló de fons de l’activitat del barri.
bottom of page